12 yıldır bisikletiyle dünyayı gezen Japon turist Elazığ’da bıçaklandı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
12 yıldır bisikletiyle dünyayı gezen Japon turist Elazığ’da bıçaklandı Japonya’dan bisikletiyle dünya tipine çıkan Shogan Kameda, kamp yaptığı Elazığ’da kimliği bilinmeyen bir kişi tarafınca bıçaklandı.

Yaklaşık 12 sene evvel bisikletine binen Japon vatandaşı 45 yaşındaki Shogan Kameda, dünya tipine çıktı. Farklı ülkeleri gezdikten daha sonra Türkiye’ye gelen Kameda’nın, Muş’tan daha sonraki durağı Elazığ oldu.

Burada Sivrice ilçesinde kamp yapan Kameda, tezine göre dişlerini fırçalarken, bir kişi tarafınca bıçaklı taarruza uğradı. Etraftakilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sıhhat ve güvenlik güçleri sevk edildi. Kameda, yapılan birinci müdahalesinin akabinde Elazığ Fethi Sekin Kent Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

‘niçin bıçakladı bilmiyorum’

Japonya’dan dünya tipine çıktığını kaydeden Kameda, şunları söylemiş oldu:

“Malezya, Çin üzere yerleri yürüyerek gezdim. Çin’de bir kız arkadaşım bana bisiklet armağan etti. daha sonra Çin’den bisiklet ile dolaşmaya başladım. Yalnızca dişlerimi fırçalıyordum. niye bana kızdı, bıçakladı bilmiyorum. 10 aydır bisikletim ile Türkiye’deyim. En son Elazığ’a geldim. Elazığ Hazar Gölü yakınlarında bıçaklandım. Arbede etmedik, birdenbire beni bıçakladı.

‘Türkiye seyahatim bitti’

Ben dışarıda dişlerimi fırçalarken ve çamaşırlarımı yıkarken Türkler bana kızıyordu galiba, Türkiye ve Japonya kültürü farklı. Ben dişlerimi fırçalıyordum ne için bıçaklandım bilmiyorum. Buradan daha sonra ne yapacağım bilmiyorum. Türkiye için seyahatim bitti. Bacağım epey ağrıyor. 12 yıldır tüm dünyayı parasız dolaşıyorum. Ekseriyetle çadırda kalıyorum kimi vakit arkadaşımın meskeninde kalıyordum.”

Polis zanlının yakalanması için çalışma başlattı.