11 vilayette çabuk kamulaştırma sonucu

Hasan

New member
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre 11 vilayette güç projeleri için muhakkak güzergahlardaki taşınmazların ivedi kamulaştırılmasına karar verildi.

Buna bakılırsa, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), Bilecik’te tesis edilecek “Cihangazi Karaçayır Köyler Kümesi Güç Nakil Hattı”, “Pelitözü KÖK-Dereşemsettin Kümesi Güç Nakil Hattı”, Antalya’da “Kemer TM-Ulupınar DM (1. Kısım) Güç Nakil Hattı” ile “Gülümbe KÖK Natura Köyler Kümesi Güç Nakil Hattı”, Uşak’ta “Alfaklar DM-Yeni Avgan KÖK-Yeni Ulubey Güç Nakil Hattı” ve “Ulubey Köyler KÖK-Yenikıran KÖK Güç Nakil Hattı” ile “Karahallı TM-Yeni Alfaklar DM ve İrtibatları Güç Nakil Hattı”nın imali emeliyle güzergaha isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerini mülkiyet formunda, sınır emniyet alanlarını ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştıracak.

Samsun’da yapılacak “Ahmetbey Küme Güç Nakil Sınırı, Zonguldak’ta “Ayvatlar KÖK Karapınar KÖK Güç Nakil Hattı” ile “OSB Yanı DM-Ormanlı Sinitli İDM Güç Nakil Hattı”, Manisa’da “Bahadırlar KÖK-Bahadırlar TR4 Güç Nakil Hattı” ve “Yağcılar ENH ve Branşmanları Yenileme Güç Nakil Hattı”, İzmir’de “Menderes-Nohutgölü Güç Nakil Hattı” ile “İzmir ve Manisa’da yer alan “Veliler DM-Kerpiçlik KÖK-Horzum Güç Nakil Hattı”nın üretimi için güzergaha isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyet biçiminde, çizgi emniyet alanları ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEDAŞ tarafınca istimlak edilecek.

TEDAŞ, Konya ve Niğde’de tesis edilecek “Bor OSB TM-Zengen DM Güç Nakil Hattı” ve “Ereğli TM-Bajdarlık DM Yeni Güç Nakil Hattı”, Konya’da “Gödene DM-Yenibahçe 4 TR Güç Nakil Hattı”, Tekirdağ’da “Çınarlı KÖK-Çınarlı-Kirazlı Güç Nakil Hattı”, Çankırı’da “Külburun KÖK Karadayı KÖK Hacılar Güç Nakil Hattı”nın üretimi gayesiyle güzergahtaki taşınmazlarda, elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet halinde, sınır emniyet alanlarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştırılmasını sağlayacak.

Ankara’da bulunan “Yenipeçenek DM-Sarıkız KÖK Güç Nakil Hattı”, “Kayı DM-Yeni İlyakut KÖK Güç Nakil Hattı”, “Org KÖK-Oymide KÖK Güç Nakil Hattı”, “Güdül DM-Yeni Kamanlar DM Güç Nakil Hattı” ile “Kızılcakışla KÖK-Taşpınar Güç Nakil Hattı” için güzergaha isabet eden taşınmazlarda da tıpkı sistemle TEDAŞ tarafınca kamulaştırma yapılacak.